Az ECHA (European Chemicals Agency) ólom-tiltó tervezete és a fekete lőporos fegyverek

 

Lőszerek felcserélhetősége!

 

Tájékoztatás!

Több forrásból értesültünk, hogy gáz- riasztófegyverekhez kifejezetten gumi, ill. műanyag lövedék kilövésére szolgáló toldatokat kívánnak egyesek forgalmazni, illetve ilyen toldatokkal kapcsolatos információk látnak napvilágot internetes portálokon.

Az ilyen toldatok kapcsán a következőkre hívjuk fel a fegyverhasználók figyelmét:

• javasoljuk, hogy csak gyári tartozékot használjanak;

• a lefúvató (nyomáscsökkentő) furat nélküli toldatok veszélyesek lehetnek.

A gyári tartozék esetén a gyártó a fegyverrel összehangolja a toldatot. Ettől eltérő kialakítás esetén könnyen a fegyver tönkremeneteléhez vezethet a lövés leadása. Ezzel veszélyezteti a lövő önmaga és a környezetében tartózkodók testi épségét.

A gyári tartozék „rakétakilövő” toldattól eltérő toldatok használata esetén, a garancia elvesztésén túlmenően, a vizsgálati tanúsítvány is érvénytelen.

Különösen felhívjuk a figyelmet arra, hogy a gáz- és riasztófegyver „rakétakilövő” toldatból lövedék (nem jelzésre, életmentésre szolgáló eszköz) kilövését kerüljék. Ebben az esetben ugyanis a lövő önhatalmúlag megváltoztatja a fegyver jellegét, ami ettől muzeális fegyverré változik. A fegyver jellegének megváltoztatását csak gyártási engedéllyel rendelkező végezheti el. A gáz- és riasztófegyver vizsgálati tanúsítvány ebben az esetben is érvénytelen, hiszen nem muzeális fegyverre szól.

 

Újratöltés az alapoktól videósorozat

Kedves Lövészek, Vadászok!

A Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft. a Kapszli.hu csapatával együttműködésben készített egy 11 részes videósorozatot a lőszertöltés alapfogásairól. Reméljük hogy az anyag, amely betekintést enged a szép hobbi néhány fontos részletébe felkelti érdeklődésüket az újratöltés iránt. A videók nem az újratötlő vizsgára való felkészítésre szolgálnak, elsősorban kedvcsinálónak készültek.

FIGYELEM! A lőszerek házi szerelését, újratöltését kizárólag sikeres hatósági vizsgát követően kiállított rendőrhatósági engedély birtokában lehet végezni. A videó készítői semmiféle felelősséget nem vállalnak az itt elhangzó információkkal kapcsolatban, ideértve a videó megtekintése során szerzett ismeretek felhasználásával összefüggésben bekövetkező jogsértést, kárt, balesetet és személyi sérülést! A felvétel - akár csak részleges - megtekintésével a felhasználó kijelenti, hogy a figyelmeztetést elolvasta, megértette, tudomásul vette.

Üdvözlettel:
A Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft. és a Kapszli Csapata 
 
 

Személyesen: 1031 Budapest, Gyöngysor u. 6. / Telefonon: 347-6030 / Telefaxon: 347-6039 / E-mail-ben: info@pklv.hu